Φίλε μου , αν και απαντάω αργά στο θέμα σου , θέλω να σου πώ τι γνωρίζω για το καθάρισμα που χρειάζεται μια κασέτα για να παίξει .
Λοιπόν , πέρα απο την πρώτη κλασική δοκιμή που φυσάμε με όλη την δύναμή μας στην εσοχή της κασέτας ( μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 3-4 φορές δυνατό φύσημα για να πιάσει ) και στην εσοχή του gameboy advance , δοκιμάζουμε και άλλες 2 ενέργειες .
Οδηγός καθαρίσματος για κασέτες - cartridge :
1η ) Αγοράζουμε στην κατοχή μας ( θα μας χρειαστεί για κασέτες που τις έχουν φάει η σκόνη κλπ και οι οποίες δεν παίζουν ) ενα υγρό καθαριστικό μετάλλων ( που είναι για να καθαρίζει ασήμι , χαλκό και τον μπρούτζο ) το οποίο είναι σε μέτρια παχύρευστη μορφή ( εγώ έχω το Dr.Beckmann original προσωπικά ) , μπορεί να έχει και η μητέρα σας κάποιο αντίστοιχο , ρωτήστε την

.
Τώρα , τρόπος χρήσεως , εγώ προσωπικά έχω μια σπάτουλα ( τις μικρές τις αγοράς , μπορείτε να την βρείτε σε χρωματοπωλεία και την ζητάτε ως στοκαδόρο , εγώ τυχαίνει να είμαι ελαιοχρωματιστής και έχω στην κατοχή μου

) , στην οποία παίρνω ενα πανάκι ( εγώ έσκισα μια φανέλα μου

) και το τυλίγω 2-4 φορές κυκλικά στην άκρη της σπάτουλας , ανάλογα με την εσοχή που έχει η κασέτα θα έχουμε και το πάχος απο το πανί που θέλουμε για να μπαίνει στην εσοχή της κασέτας για αυτό είπα 2-4 φορές τύλιγμα ( είτε είναι για κασέτα gameboy , super nintendo , nintendo nes , sega κτλπ ) και ανακατεύουμε το μπουκαλάκι με το υγρό ( το δικό μου θέλει ανακάτεμα , κοιτάξτε στις οδηγίες χρήσεως απο πίσω ) , ρίχνουμε μια σταγόνα σε μια γωνία της σπάτουλας και την βάζουμε στην εσοχή της κασέτας ( στην μεριά που είναι οι ακίδες ) και τρίβουμε σε όλη την διάμετρο μπρός πίσω ( ούτε σιγά αλλά ούτε και πάρα πολύ δυνατά , μέτρια προς δυνατά θα έλεγα ) 2-4 φορές , ( θα δείτε τι μαυρίλα θα βγάλει ) μετά γυρνάμε και κάνουμε το ίδιο απο την στεγνή γωνία της σπάτουλας με την φανέλα για να πάρουμε τυχόν υπολλείματα , ύστερα φυσάμε καλά την εσοχή της κασέτας και την δοκιμάζουμε , εάν παίξει είμαστε οκ

, εάν όχι επαναλαμβάνουμε άλλη μια με δύο φορές με τον ίδιο τρόπο .
2η ) Εάν στην περίπτωση δεν παίξει και πάλι , τότε παιρνάμε στο δεύτερο και τελικό στάδιο .
Αγοράζουμε μια γομολάστιχα , αυτή που είναι κόκκινη με πισινό μπλέ

.
Ανοίγουμε την κασέτα , βγάζουμε την πλακέτα και καθαρίζουμε ( σβήνουμε στην ουσία

) με την μπλέ πλευρά ( επαναλαμβάνω , με την μπλέ πλευρά ) καλά τις ακίδες , κλείνουμε την κασέτα και φυσάμε καλά να φύγουν τυχόν υπολλείματα της γόμας και δοκιμάζουμε ξανά , αυτή είναι και η τελευταία και καλύτερη αποτελεσματική μέθοδος που γνωρίζω , εάν δεν παίξει και τότε ( πολύ σπάνια , φίλος μου κατάφερε να λειτουργήσει κασέτα οξυδωμένη παρακαλώ ) , τότε είναι νεκρή

......
Σημείωση : Απλά δοκιμάστε αρκετές φορές , η υπομονή και η επιμονή φέρνει καλά αποτελέσματα

.
Εάν θέλετε μπορώ να το αναρτήσω σε νέο πόστ για να το δούνε πολλοί , είναι χρήσιμο για όλους τους gamer .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .